FAXE Køkkenbordsolie Mahogni 0,75 liter

180,00 kr.

Leveringstid 2-3 dage

FAXE Køkkenbordsolie

Olien er specielt udviklet til nem grundbehandling, renovering og pleje af træoverflader, der skal være vandafvisende og slidstærke.
Produktet er på basis af rene naturolier.
FAXE Køkkenbordsolie opfylder kravene til fødevarekontaktmaterialer.
FAXE Køkkenbordsolie anvendes på ubehandlet eller ludbehandlet træ, på køkkenbordplader, hvor man ønsker at give træet en smuk gylden glød med FAXE Køkkenbordsolie Natur eller et flot farvet udseende med FAXE Køkkenbordsolie i en farvet variant.

Indhold: 0,75 liter
Farve: Mahogni
Rækkeevne: 4-12 m2/liter
Tørretid: Fuld hærdet efter ca. 7 dage
Påføring: Slibepapir/svamp, Hvid polerpad, klude
Omrøres før brug
Værktøj rengøres i Mineralsk Terpentin
Opbevaring: Ikke under +5°C
VOC: 2004/42/IIA(i)(500)130
Pr. nr. 2403760

Anvendelse:
Anvendes på ubehandlet eller ludbehandlet træ, på køkkenbordsplader, hvor man ønsker at give træet en smuk gylden glød med FAXE Køkkenbordsolie Natur eller en flot farvet udseende med FAXE Køkkenbordsolie i en farvet variant.

Forbehandling:
Rengør overfladen med FAXE Trærens og varmt vand. Herefter skal træet tørre helt. Tørretid ca. 5 timer v/20°C. Træet slibes ved behov, med finkornet sandpapir. Slibestøv fjernes med en ren og fugtigt hårdt opvredet klud. Afrensningen intensiverer optagelse af olie og farve i træet.

Arbejdsvejledning:
1. Olien omrøres før brug. Påfør olien og lad den suge ind i træet i 15 min. Tør grundigt efter med rene, tørre bomuldsklude, så der ikke ligger olie tilbage på overfladen og lad træet tørre i 8 timer.
2. Skal bordpladen have ekstra høj finish, mellemslibes med korn 240 efterfulgt af et meget tyndt lag olie.
3. Skal bordpladen være ekstra hvidpigmenteret påføres først FAXE Hvid Lud.
4. Poler overfladen med tør bomuldsklud og lad træet tørre i 8 timer før ibrugtagning.
5. Undgå at belaste eller spilde på overfladen den første uge efter oliering.

Ved brug af FAXE køkkenbordsolie Sort, Drivtømmergrå og Mahogni forstærkes det farvede udseende hvis træet først påføres en FAXE Special Lud tilsat FAXE combicolor.

Vedligeholdelse/rengøring:
Efter behov rengøres med FAXE Træsæbe. Ved slidtage rengøres med FAXE Trærens og genbehandles med FAXE Køkkenbordsolie.

Fødevare Kontakt Materiale:
FAXE Køkkenbordsolie opfylder kravene til fødevarekontaktmaterialer. Før bordpladen tages i brug, er det vigtigt, at olien er udhærdet efter 1 uge ved 20 °C. Herefter er overfladen klar til kontakt med alle fødevarer i kortere perioder og frisk brød/dej i længere perioder.

Indholdsstoffer:
Forædlede planteolier, isoparaffin < 15%, pigmenter (i de farvede varianter) og tørremiddel.Produktet rystes/omrøres omhyggeligt før og under brug. Såfremt der skal anvendes flere emballager til behandlingen, skal alt indhold blandes sammen før brug for at sikre et ensartet resultat. Det anbefales altid at foretage en mindre prøve for test af overflade, vedhæftning og farvetone.VIGTIGT
Fare for selvantændelse: Olievædede klude, slibestøv mv. kan selvantænde. Klude mv. gennemvædes med vand og bortskaffes eller opbevares i tæt lukket emballage.

Datablade

Yderligere information

Brand