Oliemaling

Oliemaling indeholder flere pigmenter end andre typer maling og farverne er mere pigmenterede end f.eks. akvarel. Det gør at det har en højere glans og bedre lysægthed.

Det tager længere tid om at tørre. Det tørrer ved at oxiderer og ændrer sig fra flydende til fast, hvor f.eks. akryl tørrer ved at vandet fordamper. Den lange tid det tager om at tørrer kan både være en fordel eller en ulempe. Det er en fordel da man kan arbejde med farverne i længere tid, men det kræver en del tålmodighed at arbejde med.

Når man arbejder med oliemaling kræver det at man har god plads og man kan lufte godt ud. Da man skal bruge opløsningsmidler til fortynding og rengøring.

Winsor and Newton Oliemaling

Du kan her finde et udvalg af Winsor and Newton oliemaling. Der er tre forskellige oliefarveserier, så du kan finde den der bedst passer til dine behov

Artists er lavet af de bedste og fineste pigmenter. Den har en lækker og cremet konsistens, der gør den til en drøm at arbejde med. Artists kan med fordel anvendes af professionelle.

Winton er højt pigmenteret og har en god dækkeevne. Den har en mere ensartet konsistens en Artists og er en stivere maling, som giver fremragende opbevaring af pensel og paletknivstrøg.

Artisan er vandopløselig og kan benyttes uden opløsningsmidler. Denne type tørrer også hurtigere. Artisan er velegnet for dem som er ny til at arbejde med oliemaling.

Det bør du vide om Oliemaling

  • Hvordan renser man oliemaling af pensler
    • I modsætning til vandbaseret maling kan man ikke fjerne det med vand og opvaskemiddel. Du kan rense oliemaling af dine pensler ved at smøre ind i et godt lag brunsæbe, som vil opløse malingen. Herefter skyller du efter med vand og gentag processen vis nødvendig.
  • Hvordan fjerner man oliemaling fra tøj
    • Du kan fjerene oliemaling fra tøj ved hjælp af madolie eller terpentin, som fortynder det nok til at det forsvinder fra tøjet. Efterfulgt kan du bruge opvaskemiddel for at fjerne fedtpletten
Show Filters

Viser 1–30 af 243 resultater

Viser 1–30 af 243 resultater